Zeevruchtensoep met gedroogde ham

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2021
  • Zeevruchtensoep met gedroogde ham

    Zeevruchtensoep met gedroogde ham

    Zeevruchtensoep met gedroogde ham

Feestelijke romige soep, die makkelijk te bereiden is ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
400 g zeeduivelfilet
500 g venusschelpen
500 g mosselen
150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)
350 g aardappelen
1 sjalot
1/2 bosje bladpeterselie
35 cl room
60 cl visfond
1 tl venkelzaadjes
boter
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze afgedekt gaar in de visfond en mix met de room tot een gladde saus. Breng op smaak met venkelzaad, peper en zout.
2 Spoel de venusschelpen en de mosselen goed tot er geen zand meer in het spoelwater zit. Snij de zeeduivel in blokjes.
3 Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in een beetje boter en doe er de hamreepjes bij. Voeg de venusschelpen toe. Stoof een paar minuten op hoog vuur tot de schelpen opengaan. Hou ze warm.
4 Doe de mosselen in een kookpan. Zet het deksel erop en gaar de mosselen enkele minuten tot ze opengaan, schud intussen de pan regelmatig op. Haal de mosselen uit hun schelp.
5 Leg vervolgens de zeeduivelblokjes in de aardappelsoep en laat ze enkele minuten meewarmen, tot de vis gaar is. Verdeel de soep over 6 borden. Schep er een aantal mosselen en venusschelpen bij en bestrooi met peterselie.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten