Bloemkoolsoep met kreeft en knoflook-citroenolie

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2021
  • Bloemkoolsoep met kreeft en knoflook-citroenolie

    Bloemkoolsoep met kreeft en knoflook-citroenolie

    Bloemkoolsoep met kreeft en knoflook-citroenolie

=18pxDeze soep is ook lekker met grijze garnalen in plaats van kreeft.=18px Die smaken ook ontzettend lekker bij bloemkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool (kleine)
1 ui
1 preiwit
1 bloemige aardappel
1 laurierblaadje
1 tijm takje
1,5 L kippenbouillon
olijfolie
peper en zout
Voor de afwerking
1 gekookte kreeft
2 knoflook teentjes
1 citroen
peterseliehandje
kervelhandje
snufje chilivlokken (optioneel)
60 ml olijfolie
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak de prei en de bloemkool schoon en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snij ‘m in stukken. Verhit een scheutje olijfolie en voeg de ui en prei toe. Roerbak 5 minuten op een laag vuur. Voeg de bloemkool, de aardappel, de laurier, de tijm en 1 liter kippenbouillon toe en laat op een zacht vuur 40 minuten garen.
2 Bereid intussen de topping. Spoel de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Pel en hak de knoflook. Doe de peterselie, de knoflook, 1 koffielepel citroenschil, 2 eetlepels citroensap, de chilivlokken, wat zout en de olijfolie in een blender en mix.
3 Haal het vlees uit de kreeft en snij het in stukjes. Verwijder het laurierblad en de tijm uit de soep en mix de soep fijn. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
4 Werk de soep af met de knoflook-citroenolie, de stukjes kreeft, de kervel en extra geraspte citroenschil.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten