Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

  • Wereld, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-11-2021
  • Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

  • Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

  • Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

  • Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

  • Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met ....... ?

Enkele weken geleden aten we in restaurant De Ark in Maarheeze een voortreffelijk diner. Dit restaurant wordt gerund door 2 mannen. De een bedient de bar en de ander fungeert als kok en kelner. De warme groente, die we bij het hoofdgerecht geserveerd kregen vonden we verrukkelijk. Ik maakte daar een positieve opmerking over naar de kok. Glunderend vertelde hij me, dat alles werd gewokt en het ( geheime) ingrediënt een scheutje Chilisaus was. 

Vandaag heb ik een poging gewaagd om het na te maken. Heerlijk. En bovendien een ideaal gerecht om groente restjes nu eens niet in een soep te laten verdwijnen, maar als bijgrecht in de wok. 

Wel heb ik diverse groente eerst even geblancheerd, zodat alle groente eenzelfde bite heeft.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
klein scheutje zonnebloemolie
klein blokje ongezouten roomboter
stuk winterpeen in dunne reepjes
enkele sperzieboontjes
enkele peultjes
stukje komkommer zonder zaad in reepjes
1 vastkokende geschilde aardappel in reepjes.
1 rode ui in reepjes
1 puntpaprika in reepjes
wat taugé heet afgespoeld

1/2 blokje groentebouillon ( minder zout)
2 teen knoflook gesnipperd
kneep zoete Chilisaus naar smaak
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en los er het halve bouillonblokje in op. Blancheer de wortel en sperzieboontjes enkele minuten. Voeg dan de aardappel en de peultjes toe. Blancheer enkele minuten mee. Giet alles in een zeef, MAAR VANG HET VOCHT OP, DIT HEEFT VEEL SMAAK.
Bewaar het vocht en spoel de groente koud. Laat uitlekken en zet opzij.

Verhit 1 el olie en de boter in een wok . Voeg ui toe en even later de knoflook. Vervolgens de komkommer en de paprika. Wok, totdat de groente voor jou de juiste bite heeft. Voeg dan de geblancheerde groente toe en wok ook deze nog enkele minuten mee. Blus met wat blancheervocht en voeg een kneep Chilisaus toe. Roer er de taugé door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveertip

Lekker bij vlees en vis of rijstgerechten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten