Speculaas koeken , sinterklaas koeken

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2021
  • Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

  • Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

  • Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

  • Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

  • Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

  • Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

    Speculaas koeken , sinterklaas koeken

dit is een heel lekker receptje , die gemakkelijk te maken is met een plank , de plank heb ik eerst ingeborsteld met maisolie , paar dagen laten drogen en dan in de frigo voor gebruik, en tijdens het gebruik van het deeg af en toe fijne vloeiende bloem bestuiven 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
175 g boter
400 g cassonadesuiker of donkere cassonade, of je neemt beiden gemengd
2,5 g bakpoeder
7 g bicarbonaat
100 g water of je kan ook een deel cognac gebruiken bij het water
0,5 tl speculaaskruiden ,ik neem wel een koffielepel, anders smaakt het niet genoeg vind ik
0,5 tl kaneel
625 g bloem
extra: speculaasvorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sinterklaas vorm, speculaas plank

Bereidingswijze

Klop de boter zacht in de keukenmachine en doe de suiker erbij. Meng het bakpoeder en bicarbonaat door het water en voeg toe. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Wikkel het deeg in folie en laat een nachtje rusten in de koelkast.

BAK AF:
Verwarm de oven voor op 175°C. Haal het deeg uit de folie, leg in de speculaasvorm en maak er koekjes van. Bak de koekjes 12 minuten in de oven.

Bron

Roger Vandamme , zie video Njam TV , zoekterm speculaaskoekjes

Serveertip

Bestrooi om de twee koekjes wat fijne vloeiende bloem
en steek je plank in de frigo voor gebruik

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten