MADAME JEANETTE

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2021

Hitte!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 rode ui
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl fenegriek
- 1/2 tl mosterdzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkuma
- 4 tenen knoflook
- 4 cm verse gember
- 4 el zonnebloemolie
- 1 tl tomaat concentraat
- 400 g kokosmelk
- 200 ml water
- 2 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 400 g kikkererwten
- 4 madame jeanettes
- 1/2 bosje koriander
- 2 bosuitjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel

Bereidingswijze

Snipper de rode ui.
Doe komijnzaad, fenegriek en mosterdzaad in een vijzel en maal tot poeder.
Doe nu paprikapoeder, kurkuma, knoflook en fijn gesneden gember erbij. Alles moet fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.Fruit de ui 5 minuten aan en voeg dan de fijngemalen specerijen toe. Bak alles een paar minuten aan.
Voeg de tomaat toe en bak zo'n twee minuten mee.Blus alles af met kokosmelk en het water. Voeg 1,5 tl zout toe en evt een bouillonblokje.
Scil de aardappelen en de zoete aardappelen, hak ze in grove stukken en voeg toe in de pan. Laat 10 minuten rustig pruttelen en roer af en toe door.
Doe de kikkererwten en de madame jeanettes in de pan en laat nog zo'n 15 a 20 minuten rustig stoven.
Roer door, zorg dat de pepers heel blijven.
Snij koriander (of peterselie) en de bosui erover heen.
Eet er rijst of naan bij.

Bron

Parool PS Samuel Levie

Serveertip

Geef iedereen een madame jeanette. waarschuw wel je gasten voor de scherpte!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten