Culiburgers
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Geïnspireerd door een schoonzusje, ben ik het steeds verder gaan verfijnen
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g mager rundergehakt "Black Angus"2 grote knoflooktenen
2 groentebouillonblokjes
paar gedroogde tomaatjes
2 theelepels mosterd
2 eetlepels mango chutney
paneermeel of beschuitkruimels
Italiaans tuinkruiden
Benodigdheden
beslagkomrasp
evt. hamburgervorm
BBQ
Bereidingswijze
zorg dat het gehakt op kamertemperatuur is. Pers de tenen knoflook uit, rasp de bouillonblokjes, en meng vervolgens alle ingrediënten goed door het gehakt.
Voeg paneermeel toe tot er een bol droog vlees ontstaat.
Pak van de bol steeds 125 gram vlees af, en druk die in schijfvorm van 1,5 - 2 cm dik. Duw met je duim een ondiepe kuil in elke hamburger: zodra je ze op de BBQ legt, zetten ze wat uit, en door het kuiltje worden ze dus precies plat.
Lekker grillen op de BBQ
Serveertip
Serveer op broodjes, met augurkjes en natuurlijk sauzen naar smaak. Lekker met dikke frieten en slade!