Culiburgers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Geïnspireerd door een schoonzusje, ben ik het steeds verder gaan verfijnen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g mager rundergehakt "Black Angus"
2 grote knoflooktenen
2 groentebouillonblokjes
paar gedroogde tomaatjes
2 theelepels mosterd
2 eetlepels mango chutney
paneermeel of beschuitkruimels
Italiaans tuinkruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
beslagkom
rasp
evt. hamburgervorm
BBQ

Bereidingswijze

zorg dat het gehakt op kamertemperatuur is. Pers de tenen knoflook uit, rasp de bouillonblokjes, en meng vervolgens alle ingrediënten goed door het gehakt.
Voeg paneermeel toe tot er een bol droog vlees ontstaat.
Pak van de bol steeds 125 gram vlees af, en druk die in schijfvorm van 1,5 - 2 cm dik. Duw met je duim een ondiepe kuil in elke hamburger: zodra je ze op de BBQ legt, zetten ze wat uit, en door het kuiltje worden ze dus precies plat.
Lekker grillen op de BBQ

Serveertip

Serveer op broodjes, met augurkjes en natuurlijk sauzen naar smaak. Lekker met dikke frieten en slade!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renejeweetwel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten