Colombiaanse Ajiaco

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2021
  • Colombiaanse Ajiaco

    Colombiaanse Ajiaco

    Colombiaanse Ajiaco

Colombiaanse klassieker . Guascas is een kruid dat een bijzondere smaak geeft aan de Colombiaanse ajiaco. Het is niet gemakkelijk om ze te krijgen. In Buenos Aires groeit het in het wild. Je kan ook zelf een mélange maken door wat koriander + peterselie + dragon te mengen. Heel fijn gesneden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Kipfilets (of gehakte kip)
*1 kg aardappelen van verschillende soorten
1 takje peterselie
1 takje koriander
wat Dragon
1 Maïs (maïs)
Kappertjes
Melk creme
Zout

verder :

1 avocado
4 kommen gekookte witte rijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1) Hak de kip fijn en breng op smaak. Breng aan de kook in gezouten water. Als het kookt, verwijder dan het schuim dat zich erboven vormt met een schuimspaan. Kook de kip gaar (ongeveer 20 minuten). Haal uit de pot en zet opzij
2) Snijd de aardappelen in plakjes van verschillende grootte. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de in plakken van 3 cm gesneden maïs toe. Kook op laag vuur.
3) Als de grootste aardappelen bijna klaar zijn, verwijder dan anderhalve kop aardappelen (probeer ze de fijnste te maken) en pureer met een mixer. Doe deze puree terug in de pot en integreer. Dit is wat de Colombiaanse ajiaco het dikke karakter zal geven dat de Creoolse aardappel hem gewoonlijk geeft.
4) Snijd de peterselie, koriander en dragon heel klein en voeg toe aan de bouillon. Beëindig het koken nog eens 10-15 minuten.
5) Om de Colombiaanse ajiaco te serveren, doe je het volgende: versnipper de kip in reepjes en leg ze op de bodem van de braadpan. voeg de dikke bereiding van de pot er bovenop. Leg een scheutje slagroom erop en een eetlepel kappertjes in het midden. Serveer met witte rijst en een stukje avocado.

Bron

Paulina Cocina

Serveertip

* Technisch gezien heeft de ajiaco 3 soorten aardappel: criolla, pastusa en sabanera. De Creoolse aardappel is een kleine, gele aardappel die smelt en de romige textuur aan de ajiaco geeft. Het is letterlijk bijna niet te krijgen. Om ze te vervangen heb ik veel gedaan: ik kocht alle onbekende aardappelen die ik kon vinden en probeerde ze. Eentje smolt (de olluco) maar je kunt zien dat ik er niet teveel van heb gedaan omdat de Colombiaanse ajiaco niet dikker werd. Wat wel werkte was: verwijder een paar aardappelen van de reeds gemaakte ajiaco, anderhalve kop ca. en haal ze door de mixer. Breng ze dan terug naar de ajiaco, die dik, dik werd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten