PASTEL DE PAPAS

  • Amerikaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2021
  • PASTEL DE PAPAS

    PASTEL DE PAPAS

    PASTEL DE PAPAS

Dit gerecht uit Uruguay (Zuid-Amerika) bereiden we in een springvorm of in een ovenschotel. Makkelijk en lekker pittig ......om je vingeren af te likken ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg gehakt half/ half

- 2 uien

- 2 rode chili pepers

- 4 tenen knoflook

- peper en zout

- 3 el ketjap of salsa saus

- naar smaak extra chili vlokken


- 3 hardgekookte eieren, in plakjes

- 250 gram geraspte kaas

- 500 gram romige aardapelpuree van zoete aardappel

- 50 ml creme fraiche

- 100 gram olijf in plakjes

- Bakboter

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier en een springvorm of ovenschotel

Bereidingswijze

1. Hak de uien, knoflook en de pepertjes fijn. Fruit deze op een laag vuur ca 10 minuten. 


2. Maak ondertussen de aardappelpuree. Schil de aardappels, doe ze in stukjes en kook tot ze gemakkelijk ingeprikt kunnen worden met een vork. Stamp de aardappels fijn. Voeg creme fraiche toe en bestrooi met peper en zout.


3. Rul het gehakt op hoog vuur. Voeg zout en peper toe en doe op het laatst ook de olijven erbij. Haal van het vuur.

-Verwarm de oven voor op 180°
4. Doe een stuk bakpapier in een springvorm. Vet het papier en de springvorm in met wat bakboter.
Doe een dun laagjes aardappelpuree op de bodem. Gooi alle gehakt er bovenop. Leg de plakjes ei bovenop het gehakt en daar bovenop weer een laag aardapelpuree. Bestrooi de taart met de kaas.


5. Zet de taart in de oven tot de kaas gesmotlen is. Snijd de rand van de taart los van de zijkant voordat je de springvorm opent.



Bron

Paulina Cocina

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten