Knolseldersoep met hazelnoot

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Knolseldersoep met hazelnoot

    Knolseldersoep met hazelnoot

    Knolseldersoep met hazelnoot

Feestelijke en lekkere knolseldersoep, die ook smaakt op een koude winterdag 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 knolselder
2 uien
1,5 l groentebouillon
2 el hazelnoten
enkele takjes tijm
100 ml room
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel de ui en snijd in grove stukken.
-Schil de knolselder en snijd in stukken.
-Stoof de ui aan in wat olijfolie maar laat niet kleuren. Voeg de knolselder toe en blus met de groentebouillon.
-Laat koken tot de knolselder gaar is .

-Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.
-Mix de soep glad en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als de soep te dik is.
-Schep de soep in de kommetjes, of in glaasjes als aperitiefhapje, en bestrooi net voor het serveren met de gehakte noten en tijmblaadjes.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten