Knolseldersoep met hazelnoot
- Belgisch, Soep
- 30-60 min.
Feestelijke en lekkere knolseldersoep, die ook smaakt op een koude winterdag
Ingrediënten 4 recipe.people
1 knolselder2 uien
1,5 l groentebouillon
2 el hazelnoten
enkele takjes tijm
100 ml room
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
-Pel de ui en snijd in grove stukken.
-Schil de knolselder en snijd in stukken.
-Stoof de ui aan in wat olijfolie maar laat niet kleuren. Voeg de knolselder toe en blus met de groentebouillon.
-Laat koken tot de knolselder gaar is .
-Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.
-Mix de soep glad en kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat extra bouillon of water toe als de soep te dik is.
-Schep de soep in de kommetjes, of in glaasjes als aperitiefhapje, en bestrooi net voor het serveren met de gehakte noten en tijmblaadjes.
Bron
lekker van bij ons