Italiaanse traybake met chipolata's
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
Een traybake is een van mijn favoriete gerechten als ik weinig tijd heb. De oven doe dan het meeste werk en ik kan intussen iets anders doen.
Deze Italiaans getinte schotel heb ik gemaakt met de ingrediënten die ik meestal wel in huis heb.
Ingrediënten 2 recipe.people
- 250 gram chipolata's (of andere worstjes)- 1 courgette
- 1 ui
- 10 kleine tomaatjes
- 2 paprika's
- 500 gram aardappelen (voorkoken)
- olijfolie
- rozemarijn en tijm
- knoflook
- pezo
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze 5-10 minuutjes. Giet ze af laat ze uitdampen en doe ze in een ovenschaal.
- Voeg de gesneden courgette, paprika, ui, en de tomaatjes toe.
- Snij de worstjes in stukjes en verdeel ze over de schaal.
- Giet er wat olijfolie overheen, strooi peper en zout erover en verdeel de tijm en rozemarijn over het geheel.
- Zet deze schaal 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Schep af en toe alles goed door elkaar. De laatste 5 minuten heb ik de grill gebruikt voor een mooi krokant laagje.