Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2021
  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

  • Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

    Hollandse Hutspot met Gerookte Makreel en een Oosterse Twist.

Hollandse Hutspot met een Oosterse twist. Lekker met kant en klare gerookte makreel, uitjes gebakken in ketjap en sambal op de bodem van de ovenschaal en ook door de hutspot  samen met een slokje sojasaus. Een snel en gezond gerecht met gangbare ingrediënten . Ik zag een dergelijk gerecht op visgerechten.nl , maar een topping met kaas leek niet zo onze smaak en dus kon ik het niet laten om een geheel eigen versie van dit gerecht te bedenken. Vooral dat beetje pit van de sambal deed het erg goed in dit gerecht.

makreel-hutspot-uit-de-oven-met-een-aziatische-twist

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
450 gram kruimige aardappelen geschild in stukken
450 gram winterpeen in stukjes
150 gram gerookte makreel in stukjes
3 middelgrote uien in dunne kwarten
1 grote sjalot in dunne reepjes
2 el ketjap
1 tl sambal manis ( of wat meer naar smaak)
2 el paneermeel
slokje lichte soja ( minder zout) ongeveer een ruime eetlepel.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, snijplank, mes, pan

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een hapjespan en fruit alle ui zachtjes aan. Voeg de ketjap en de sambal toe en laat dit geheel zachtjes 10 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de aardappelen en de wortel in circa 20 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht.

Stamp de aardappel met wortel tot een geheel( eventueel met wat kookvocht) en werk er 1/4 deel van de gebakken uien door en breng op smaak met wat gemalen peper en een slokje lichte sojasaus. Leg de rest van de gebakken ui in een ovenschaal.( bewaar wat plukjes voor de topping) Verdeel daar de makreel over. ( bewaar wat plukjes voor de topping)

Leg er de hutspot op werk af met met plukjes makreel en ui. Bestrooi het geheel met paneermeel en zet 20 minuten in een oven van 180 graden.

Serveertip

Lekker met een glas goed gekoelde Karmeliet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten