Schildpad met kiwi's en speculoos
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Heerlijke taart
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels abrikozenconfituur10 cl volle melk
200 g speculoos
2 Mikadostokjes
1/2 perzik op siroop
20 g maiszetmeel
5 kleine kiwi's
3 halve abrikozen op dikke siroop
3 eieren op kampertemperatuur
70 g blonde cassonadesuiker
snuifje zout
50 g bloem
1/2 zakje baking powder (10 g)
1 afgestreken koffielepel speculooskruiden
100 g zachte boter + voor de vorm
Benodigdheden
keukenrobot
ovalen ovenschotel
bakpapier
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Verkruimel de speculoos in kleine stukjes (in de keukenrobot of in een gesloten diepvrieszakje waar je met de pollepel op klopt).
-Maak het beslag met de mixerkloppers en meng telkens nadat je een reeks ingrediënten hebt toegevoegd.
-Meng eerst de zachte boter met de cassonadesuiker.
-Voeg dan 1/3 van de eieren toe, de bloem, het maïszetmeel, het baking powder, het snuifje zout en de speculooskruiden. Meng goed.
-Doe er ten slotte de overige eieren en de verkruimelde speculoos bij. Klop nog goed en giet er de melk beetje bij beetje bij.
-Smeer de wand van een kleine, ovalen ovenschotel in met boter en leg een op maat geknipt vel bakpapier op de bodem. Giet er het beslag in en laat 35 à 40 min. in de oven bakken.
Laat het gebak een beetje afkoelen en ontvorm op de serveerschotel. Laat volledig afkoelen.
-Doe de confituur in een kop en verwarm 1 min. in de microgoloven op 800 W. Smeer de confituur met een penseel op het gebak.
-Schil de kiwi's en snij ze in fijne schijfjes.
-Schik ze op het gebak, begin met de zijkant.
-Maak met de halve perzik het hoofd van de schildpad en steek er 2 stukjes Mikado in voor de ogen. Gebruik de in 2 gesneden halve abrikozen voor de pootjes en de staart.
-Klaar is kees en nu smullen!
Bron
delhaize
Serveertip
Kooktip
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
Om te weten of je gebak gaar is, prik je er met een tandenstoker of scherp mes in en haal je ze er terug uit. Als ze droog zijn, dan is het gebak klaar. Kleeft er nog beslag aan, dan moet je gebak nog even terug in de oven …