Marsepeinkusjes

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2021
  • Marsepeinkusjes

    Marsepeinkusjes

    Marsepeinkusjes

Lekkere koekjes voor met sinterklaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g amandelpoeder
100 g bloemsuiker
1 eiwit
1 koffielepel amandelaroma
100 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
24 Bretonse Galettes "Taste of Inspirations"
veelkleurige suikerpastilles
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

-Doe de gemalen amandelen, de bloemsuiker, het eiwit en het amandelaroma in een kleine kom. Meng goed met een soepele spatel.
-Leg 12 koeken omgekeerd op een met bakpapier beklede snijplank. Schep een dikke koffielepel amandelmengsel op elk koekje en plaats er de andere 12 koeken bovenop. Druk op elke koekjessandwich even met je vingers tot het amandelmengsel tot aan de rand komt.
-Doe de chocolade in een kleine kookpot. Zet deze pot in een iets grotere, met wat water gevulde kookpot (door de handgrepen zal de kleine de bodem van de grote niet raken). Zorg dat het water niet tot aan de bovenrand van de kleine kookpot kan, want spatjes water maken de chocolade korrelig. Verwarm op een middelmatig vuur tot de chocolade gesmolten is.
-Neem een dubbele koek tussen de vingers en smeer met een penseel chocolade op de onder- en bovenzijde en ook de rand, maar slechts op één helft (zoals op de foto).
-Leg de met chocolade ingesmeerde koek op bakpapier. Doe hetzelfde met de overige dubbele koekjes. Strooi enkele suikerpastilles op de met chocolade bedekte delen.
-Geef je koekjes ogen en een lach met een in chocolade gedompeld wattenstaafje. Zet de koekjes 1 uur op een koele plaats (niet in de koelkast) zodat de chocolade kan stollen.
-Geef je marsepeinkusjes aan alle brave kindjes die je kent (jij bent er ook eentje, niet?) en bewaar de resterende koekjes in een metalen doos.

Bron

delhaize

Serveertip

Bretonse galettes zijn nogal broos, je kan ook andere koekjes, zoals Petit Beurre, gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten