Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )
- Fusion, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ik ben dol op de gerechten van Janneke Philippi. Al haar gerechten zijn gemakkelijk te maken zonder veel poespas en altijd met gangbare ingrediënten. Ook dit gerecht heeft ons weer heel goed gesmaakt.
Ingrediënten 2 personen
450 gram krieltjes gewassen en gehalveerd400 gram broccoli in roosjes + de geschilde steel in plakjes
2 kipfilet elk van 125-150 gram
2 rode uien geschild in partjes
VOOR DE MARINADE
sap van 1/2 limoen
25 ml ketjap
1 teen knoflook geperst
1/2 tl komijn
VOOR DE PINDASAUS
1 volle el pindakaas
25 ml ketjap
1/2 el basterdsuiker
1/2 tl sambal oelek ( of andere naar smaak)
50 ml water
Benodigdheden
snijplank, mes, bakplaat en bakpapierBereidingswijze
Meng 25 ml ketjap met de limoen, knoflook en 1 el zonnebloemolie en de komijn tot een marinade. Leg de kipfilets er voor 30 minuten in en keer ze af en toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de broccoli, ui en de krieltjes op de bakplaat. Leg de kip ertussen. Besprenkel het geheel met 2 el olie. Laat het geheel in 30 minuten garen.
Maak ondertussen de pindasaus.
Roer 1 volle el pindakaas los met 25 ml ketjap de basterdsuiker, sambal en laat 2 minuutjes zachtjes garen. Voeg 50 ml water toe en roer tot een smeuïge pindasaus.
Serveer de pindasaus voor elk apart in een bakje bij de tray bake.
Bron
Uit de streekkrant. Eigen tekst en foto's