Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

Ik ben dol op de gerechten van Janneke Philippi. Al haar gerechten zijn gemakkelijk te maken zonder veel poespas en altijd met gangbare ingrediënten. Ook dit gerecht heeft ons weer heel goed gesmaakt. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
450 gram krieltjes gewassen en gehalveerd
400 gram broccoli in roosjes + de geschilde steel in plakjes
2 kipfilet elk van 125-150 gram
2 rode uien geschild in partjes

VOOR DE MARINADE

sap van 1/2 limoen
25 ml ketjap
1 teen knoflook geperst
1/2 tl komijn


VOOR DE PINDASAUS

1 volle el pindakaas
25 ml ketjap
1/2 el basterdsuiker
1/2 tl sambal oelek ( of andere naar smaak)
50 ml water


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

Meng 25 ml ketjap met de limoen, knoflook en 1 el zonnebloemolie en de komijn tot een marinade. Leg de kipfilets er voor 30 minuten in en keer ze af en toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de broccoli, ui en de krieltjes op de bakplaat. Leg de kip ertussen. Besprenkel het geheel met 2 el olie. Laat het geheel in 30 minuten garen.

Maak ondertussen de pindasaus.

Roer 1 volle el pindakaas los met 25 ml ketjap de basterdsuiker, sambal en laat 2 minuutjes zachtjes garen. Voeg 50 ml water toe en roer tot een smeuïge pindasaus.

Serveer de pindasaus voor elk apart in een bakje bij de tray bake.




Bron

Uit de streekkrant. Eigen tekst en foto's

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten