Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2021
  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

  • Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

    Alles van de bakplaat van Janneke Philippi ( met een pindasausje )

Ik ben dol op de gerechten van Janneke Philippi. Al haar gerechten zijn gemakkelijk te maken zonder veel poespas en altijd met gangbare ingrediënten. Ook dit gerecht heeft ons weer heel goed gesmaakt. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
450 gram krieltjes gewassen en gehalveerd
400 gram broccoli in roosjes + de geschilde steel in plakjes
2 kipfilet elk van 125-150 gram
2 rode uien geschild in partjes

VOOR DE MARINADE

sap van 1/2 limoen
25 ml ketjap
1 teen knoflook geperst
1/2 tl komijn


VOOR DE PINDASAUS

1 volle el pindakaas
25 ml ketjap
1/2 el basterdsuiker
1/2 tl sambal oelek ( of andere naar smaak)
50 ml water


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, bakplaat en bakpapier

Bereidingswijze

Meng 25 ml ketjap met de limoen, knoflook en 1 el zonnebloemolie en de komijn tot een marinade. Leg de kipfilets er voor 30 minuten in en keer ze af en toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de broccoli, ui en de krieltjes op de bakplaat. Leg de kip ertussen. Besprenkel het geheel met 2 el olie. Laat het geheel in 30 minuten garen.

Maak ondertussen de pindasaus.

Roer 1 volle el pindakaas los met 25 ml ketjap de basterdsuiker, sambal en laat 2 minuutjes zachtjes garen. Voeg 50 ml water toe en roer tot een smeuïge pindasaus.

Serveer de pindasaus voor elk apart in een bakje bij de tray bake.




Bron

Uit de streekkrant. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 11-11-2021

Hoi Mariken, ook mijn man vond het heerlijk en is helaas geen echte broccoli fan. Dankjewel voor het bewaren en misschien hoor ik hoe het gesmaakt heeft. Groetjes Lidy.

Mariken72 avatar
Mariken72 11-11-2021

Lijkt me heerlijk, ik ga het zeker maken! Leuke verrassing voor mijn man!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten