Pompoen-kerriesoep met croutons van rozijnenbrood en olijven

  • Belgisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2021
  • Pompoen-kerriesoep met croutons van rozijnenbrood en olijven

    Pompoen-kerriesoep met croutons van rozijnenbrood en olijven

    Pompoen-kerriesoep met croutons van rozijnenbrood en olijven

=18pxNiks zo lekker als een dampende kom soep na een stevige wandeling! De combinatie van pompoen en kerrie zorgt voor een op-en-top herfstgevoel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 butternutpompoen (klein)
1 rode ui (groot)
3 knoflook teentjes
1 L kippenbouillon
10 cl room
2 el kerriepoeder
3 kardemompeulen
1 tl kurkuma
olijfolie
peper en zout

Voor de croutons :
rozijnenbrood (dik stuk)
8 zwarte olijven
4 salie blaadjes
1 el boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij in grote stukken. Pel de knoflook. Halveer de butternut, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in grove stukken. Plet de kardemompeulen.
2 Meng de butternut, de ui en de knoflook met 3 eetlepels olijfolie, het kerriepoeder, de geplette kardemompeulen, de kurkuma en peper en zout. Gaar 30 minuten in de oven.
3 Haal uit de oven, doe de groenten in een grote kookpot en breng samen met de kippenbouillon aan de kook. Laat 5 minuten koken en mix fijn. Voeg de room toe en kruid met wat extra kerriepoeder, peper en zout.
4 Maak de croutons. Snij het rozijnenbrood in blokjes. Hak de olijven fijn. Snipper de salie fijn. Smelt de boter en bak hierin de blokjes rozijnenbrood, salie en olijven krokant. Serveer de soep met de croutons.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten