Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2021
  • Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

    Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

    Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

  • Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

    Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

    Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

  • Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

    Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

    Tomatensoep met peen, pastinaak en een vleug gember van Christel

Twee weken geleden tijdens ons laatste tochtje met de camper reden we op verzoek naar Belgische vrienden om hun nieuwe huis te bewonderen. Laat de gastvrouw ons nu een dinertje voorschotelen waaronder deze tomatensoep. Ik kreeg verteld welke ingrediënten en heb de soep nu gemaakt. Een bommetje gezondheid mag je wel stellen. Ik gaf er  nog een eigen draai aan wat de wortel betreft, maar het blijft de soep van Christel.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
8-10 tros tomaten gewassen in stukken
1 grote pastinaak geschild in stukjes
3 wortels geschild in stukjes
1 blikje tomatenpuree
3 teen knoflook uit de knijper
2 uien geschild en gesnipperd
3 blokjes groentebouillon ( minder zout)
3 cm verse gember geschild en geraspt ( of uit een potje)
1 ½ liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
soeppan, snijplank, mes staafmixer

Bereidingswijze


Verhit een scheut zonnebloemolie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook en de gember toe en fruit dit een minuutje of 5. Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee.

Voeg de pastinaak en wortel toe en bak ook deze 5 minuten mee.

Voeg het water en de bouillonblokken toe en vervolgens de gewassen en in stukken gesneden tomaten. Breng aan de kook , deksel op de pan en laat maar 20 minuten zachtjes koken.

Staafmixer erdoor en...... dan komt het moment van proeven!! De gember moet je proeven, maar mag niet overheersen. Ik heb nog 2 theelepeltjes gemberpuree uit een potje toegevoegd om de gember te kunnen proeven.

Bron

Van vriendin Christel eigen tekst en foto kleine aanpassing

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten