Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

  • Vis, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2021
  • Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

    Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

    Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

  • Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

    Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

    Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

  • Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

    Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

    Trio van vis met zalm, paling en Hollandse garnalen

Deze salade met gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen is een van mijn favoriete (voor)gerechten als ik uit ga eten. Voor mij is dit een (heilige) 3 eenheid, een geweldig goed bij elkaar passend trio. Je ziet dit soort salades vaak op menukaarten bij restaurants, maar eigenlijk is het heel makkelijk om zelf te maken.  De ingrediënten zijn niet goedkoop maar dan heb je ook wat. Bezuinig niet op je ingrediënten maar koop kwaliteit dat proef je terug in je gerecht.
Mijn advies is dus ook: ga naar een goede visboer en haal daar je (h)eerlijke producten.
Ik heb de Whisky-cocktailsaus apart erbij gegeven omdat niet iedereen het lekker vindt om de saus eroverheen te hebben.

N.B.: Ik had deze hoeveelheden voor 3 personen als voorgerecht, maar wil je het liever als hoofdgerecht, neem dan wat meer en geef er (stok)brood bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram gerookte paling
- 100 gram Hollandse garnalen
- 75 gram gemengde sla (1 zakje)
- 10 kleine tomaatjes
- 1 citroen
- handvol pijnboompitten
- handvol croutons
- vinaigrette (azijn, mosterd, olie en pezo)
- cocktailsaus (voor de link van het recept zie omschrijving)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verdeel de sla over de borden en druppel een beetje dressing oover de sla.
- Drapeer hierop de vis. Zet in het midden een klein bakje met cocktailsaus.
- Snij de tomaatjes doormidden en leg ze tussen de vis.
- Strooi er wat croutons en pijnboompitten overheen en leg de schijfjes citroen erbij.
- optioneel: Geef er nog een draai van de pepermolen overheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten