Roerbak Paksoi
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Roerbak paksoi lekker en simpel bij een Oosterse maaltijd. Helaas vergat ik het zwart sesamzaad toe te voegen. Schuiven we maar door naar een volgende keer, want die gaat beslist komen.heerlijk bij.....
Snelle-oosterse-stoof-met-varkens-poulet
Ingrediënten 2 personen
1 struik paksoi1 el sesamolie
1 teen knoflook uit de pers
2 tl gemberpuree
1 tl sambal badjak
1 el sojasaus
1 el zwart sesamzaad
50 ml kippenbouillon van ¼ blokje met minder zout
1 tl maizena
Benodigdheden
Wok, snijplank en mes.Bereidingswijze
Was de paksoi en snij er de onderkant van af. Hou steel en blad apart en snij beide klein.
Verhit de sesamolie in een wok en bak de hardere witte stukjes in 7 minuten wat zachter. Voeg knoflook, gember en sambal toe en bak even mee. Voeg de groene reepjes toe samen met de bouillon en het papje van maizena. Roer er de soja door en laat even pruttelen. Garneer met sesamzaad en klaar.