Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-11-2021
  • Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

  • Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

  • Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

  • Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

    Griekse Appel- Kaneel Yoghurt

Geregeld krijg ik van twee van onze kleinkinderen een verzoekje om eens het toetje te kopen van de Zuivelhoeve namelijk de Boer'n yoghurt appel kaneel. Soms in het schap, maar meestal niet. Om ze morgen niet teleur te stellen heb ik een eigen poging ondernomen om het te maken en met succes.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 elstar appels geschild in kleine blokjes en wat citroensap erover gesprenkeld
4 el rozijnen geweekt
2 zakjes vanillesuiker
kneep citroensap
2 à 3 tl kaneel( proeven)
klontje ongezouten roomboter.
1 kg Griekse yoghurt met 2 % vet
3 el donkere basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kom, pannetje, snijplank en mes

Bereidingswijze

Smelt de boter, maar laat deze niet bruinen. Bak de appel stukjes zachter. Voeg de vanillesuiker toe en roer dat er goed doorheen. Prak met een vork e appeltjes wat fijner. Voeg de rozijnen toe met wat van het weekvocht en laat even pruttelen. Voeg de kaneel toe en roer goed door. Laat afkoelen.
Voeg het prutje aan de Griekse yoghurt toe roer er 2-3 el donkere basterdsuiker door en klaar!

Serveertip

ook lekker met kleine stukjes walnoot of pecannoot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten