Kruidige Kip Karahi......

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2021
  • Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

  • Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

  • Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

  • Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

  • Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

  • Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

    Kruidige Kip Karahi......

Kip wokken, tomaten erbij even 10 minuten pruttelen, alle kruiden toevoegen en klaar om te garneren.

Zo staat deze heerlijke kruidige Pakistaanse kip al met  30 minuten op tafel, mits alles schoon en gesneden klaar staat. Vanwege de heerlijke saus serveerde ik er rijst bij, maar met naanbrood kun je de kruidige saus ook lekker opdeppen. Dit gerecht komt uit Pakistan . Helaas staat dit land niet in het keuzelijstje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
350 g kipdijfilet in grove hapklare brokken
400 g gepelde tomaten (1 blik)
2 tenen knoflook geperst
1 rode peper (optioneel)in ringetjes
1 bosje lente-ui in schuine stukjes gesneden
3 el yoghurt( Griekse yoghurt)
2 tl garam masala
1 tl djintan
1 tl gemalen koriander
1 tl cayennepeper( snuf)
1 tl kurkuma
Verse koriander gesnipperd
Verse gember (3 cm + 2 cm)
120 gram witte rijst( basmati)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit een scheut neutrale olie in een wok en bak de kip stukjes om en om bruin.

Schil een stukje verse gember van circa 3 cm en stamp het in een vijzel tot een puree. ( Ik heb 2 tl kant en klare gemberpasta gebruikt). Voeg de knoflook en de gember toe en roerbak beide al omscheppend een minuutje mee. Voeg vervolgens de tomaten toe , zet de hittebron lager en laat de kip in circa 10 minuten, geregeld omscheppend zachtjes gaar pruttelen. De saus zal nu behoorlijk indikken en dat is ook de bedoeling.
Voeg 1 tl koriander, 1 tl djintan, een snuf cayenne peper ( of naar smaak) 1 tl kurkuma en 2 tl garam masala toe en meng dit alles grondig.
Voeg tot slot 2-3 el yoghurt toe en schep door het geheel. Laat nog even zachtjes pruttelen. Snij een stukje gember julienne en voeg dit met de koriander, lente ui en eventueel rode peper ringetjes toe om te garneren.
Serveer met roti, naan of witte rijst.

Bron

Smaakmenutie eigen tekst en foto's en kleine aanpassingen

Serveertip

Ik heb een groot deel van de lente ui even laten meestoven en ik heb er wat haricots verts bij geserveerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten