Broccoli met blauwe kaassaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Kaassaus is vaak traditioneel,  dit is een leuke met blauwschimmelkaas, zoals Danablue.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
500 g broccoli in roosjes, 100 a 150 g zilvervliesrijst, 1 pakje danablue, 150- 200 ml melk of sojamelk, 1 eetl bloem, scheutje koud water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Sauspan, grote kookpan, kleine kookpan , pollepel, maatbeker, schillmesje

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen, snijd de broccoli in hapklare stukjes, ook de steel, meet de melk af, eventueel verdund met wat water, snijd de kaas in kleine stukjes. Kook de broccoli plm. 15 minuten. Breng de melk aan de kook en voeg de kaasstukjes toe. Roer tot ze gesmolten zijn en maak het iets meer gebonden door het bloem/water-mengsel toe te voegen. Laat het dan nog 3 minuten koken. Serveer met de saus over de broccoli of over de rijst.

Serveertip

Kan ook met bijvoorbeeld salie door de saus, of met rösti rondjes ipv rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jacquelinestil302 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten