Broccoli met blauwe kaassaus
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-11-2021
Kaassaus is vaak traditioneel, dit is een leuke met blauwschimmelkaas, zoals Danablue.
Ingrediënten 2 personen
500 g broccoli in roosjes, 100 a 150 g zilvervliesrijst, 1 pakje danablue, 150- 200 ml melk of sojamelk, 1 eetl bloem, scheutje koud waterBenodigdheden
Sauspan, grote kookpan, kleine kookpan , pollepel, maatbeker, schillmesjeBereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen, snijd de broccoli in hapklare stukjes, ook de steel, meet de melk af, eventueel verdund met wat water, snijd de kaas in kleine stukjes. Kook de broccoli plm. 15 minuten. Breng de melk aan de kook en voeg de kaasstukjes toe. Roer tot ze gesmolten zijn en maak het iets meer gebonden door het bloem/water-mengsel toe te voegen. Laat het dan nog 3 minuten koken. Serveer met de saus over de broccoli of over de rijst.
Serveertip
Kan ook met bijvoorbeeld salie door de saus, of met rösti rondjes ipv rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties