Drie Kazen Linguine met uitgebakken spekjes uit Tirol......
- Oostenrijks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een eenvoudig, maar heel smakelijk comfort food gerecht. Echt iets voor na een dagje skiën, een gure herfst of winterdag door de kou gelopen, of gefietst om weer heerlijk mee op te warmen. Snel klaar bovendien.Dit gerecht van Savory Sweets heb ik naar eigen smaak aangepast , mede doordat 2 kleinkinderen , onvoorzien mee aan tafel zaten en het geplande diner voor vandaag naar maandag heb doorgeschoven. Omdat de kinderen niet zo van de Italiaanse harde kazen houden heb ik Gruyère in plaats van Parmezaanse of Grana Padano genomen.
Ingrediënten 4 personen
300 gram linguine150 gram dun gesneden gerookt ontbijtspek
1 middelgrote ui gesnipperd
2 tenen knoflook uit de knijper
300 ml melk
100 ml kookroom
150 gram geraspte kaas (mengsel van Gruyère, Emmentaler en Mozzarella)( Grana Padano)
Peper uit de molen( 4 seizoenen peper)
½ bouillonblokje kip ( met minder zout)
Benodigdheden
ovenschaal, snijplank en mes, pan
Bereidingswijze
Kook de linguine 1 minuutje minder, dan op de verpakking staat aangegeven. Giet af en zet opzij.
Bak het spek knapperig uit in een droge koekenpan knapperig uit. Laat het op keukenpapier uitlekken en verkruimel het spek. Verwijder het meeste vet uit de pan en fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg de melk, room toe en verhit dit geheel. Vervolgens de 3 soorten geraspte kaas toevoegen en laten smelten. Bewaar een beetje van elke kaassoort voor de topping. Zo ontstaat er een krachtige , smaakvolle kaassaus. Breng deze saus royaal op smaak met peper uit de molen.
Roer er de linguine doorheen met drie vierde deel van het spek.
Breng alles over in een ovenschaal en bestrooi met de rest van het spek en de 3 soorten kaas. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Werk de schotel af met wat versnipperde bladpeterselie en serveer meteen.
Bron
Aangepast gerecht van Savory Sweets. Eigen tekst en foto's
Serveertip
Er zit geen groente in deze schotel. Ik serveerde er een groene salade bij.