Kaaswafels

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2021
  • Kaaswafels

    Kaaswafels

    Kaaswafels

Heel erg lekker als ontbijt,lunch of als aperitiefhapje...

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
75 g geraspte cheddar
75 g geraspte mozzarella
100 g amandelmeel
1 ei
1 eetlepel uienpoeder
1⁄4 eetlepel knoflookpoeder
bladpeterselie (10 g)
Voor het tomatensausje

2 tomaten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wafelijzer

Bereidingswijze

Snijd de bladpeterselie fijn.
Doe het amandelmeel in een kom. Meng het ei er goed door, tot je een dik droog deeg krijgt. Voeg de kaas, het uien- en knoflookpoeder en de peterselie toe, en kruid met wat peper en zout. Giet er 1 eetlepel olijfolie bij. Kneed alles goed door elkaar. Het blijft een dikke, stugge en droge kaasmengeling, maar straks bij het bakken komt alles goed. Maak 4 of 5 balletjes, leg ze tussen het wafelijzer en bak ze goudbruin.
Maak intussen de saus: snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes en het vocht (zie tip). Snijd het vruchtvlees fijn, meng met 2 eetlepels olijfolie (12 gram) en kruid met peper en zout. Serveer de wafels met de tomatensaus.

Tip: kaas
Deze wafels kun je ook bereiden met andere kazen. Het resultaat met cheddar en mozzarella is een krokante wafel en daar houd ik wel van.

Tip: aperitiefhapje
Je kunt ook kleinere wafeltjes maken als aperitiefhapje. Dan zou ik ze zonder sausje serveren, maar als een krokant hapje uit het vuistje.

Bron

Pascale Naessens

Serveertip

Heerlijk met een plakje zalm erop...
Je kunt natuurlijk ook andere kazen gebruiken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten