Thaise curry van gehakt met groenten
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit gerecht is een topper voor elke gelegenheid.
Ingrediënten 2 personen
300 g rundergehakt1 kleine ui (70 g)
100 g sperziebonen
200 g spitskool
150 g kokosmelk
1 el rode currypasta
bladpeterselie (30 g, afwerking)
Benodigdheden
Pan
Bereidingswijze
Snijd de boontjes in tweeën en kook ze gaar in weinig water met wat olijfolie (15 gram). Leg een deksel op de pan. Hak de spitskool grof en voeg toe. Kruid met wat peper en zout.
Leg het deksel weer op de pan. Check af en toe of de groenten niet droogkoken. Voeg dan wat extra water en/of olijfolie toe.
Kruid het vlees met peper en zout, en maak er 8 tot 10 balletjes van.
Bak ze in een pan met wat boter(20 gram). Snijd de ui grof en voeg toe. Als het vlees gebruind is en de uien zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe, samen met de rode currypasta. Laat even koken. Zet het vuur lager.
Giet het water van de groenten af en voeg ze toe aan de curry. Serveer in diepe borden en werk af met wat verse kruiden, zoals bladpeterselie.
Bron
Pascale Naessens
Serveertip
Lekker met witte rijst en Thaise rauwkost of een salade