Thaise curry van gehakt met groenten

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Thaise curry van gehakt met groenten

    Thaise curry van gehakt met groenten

    Thaise curry van gehakt met groenten

Dit gerecht is een topper voor elke gelegenheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 g rundergehakt
1 kleine ui (70 g)
100 g sperziebonen
200 g spitskool
150 g kokosmelk
1 el rode currypasta
bladpeterselie (30 g, afwerking)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan

Bereidingswijze

Snijd de boontjes in tweeën en kook ze gaar in weinig water met wat olijfolie (15 gram). Leg een deksel op de pan. Hak de spitskool grof en voeg toe. Kruid met wat peper en zout.

Leg het deksel weer op de pan. Check af en toe of de groenten niet droogkoken. Voeg dan wat extra water en/of olijfolie toe.

Kruid het vlees met peper en zout, en maak er 8 tot 10 balletjes van.

Bak ze in een pan met wat boter(20 gram). Snijd de ui grof en voeg toe. Als het vlees gebruind is en de uien zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe, samen met de rode currypasta. Laat even koken. Zet het vuur lager.

Giet het water van de groenten af en voeg ze toe aan de curry. Serveer in diepe borden en werk af met wat verse kruiden, zoals bladpeterselie.

Bron

Pascale Naessens

Serveertip

Lekker met witte rijst en Thaise rauwkost of een salade

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula_bijl avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten