Adobokruiden zelf bereiden
- Filippijns, Saus/dressing
- 0-10 min.
Deze eenvoudige kruidenmix is ook heerlijk om te gebruiken op je gekookte groenten of om je chili recept op smaak te brengen.
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels paprikapoeder1 theelepel gerookte paprikapoeder
3 theelepels gemalen zwarte peper
2½ theelepel uienpoeder
2½ theelepel gedroogde oregano
2½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepel gemalen chilipoeder
Bereidingswijze
-Om deze adobo droge kruidenmix te maken is echt heel eenvoudig. Meet alle kruiden af zoals beschreven in het recept hieronder en doe ze in een kleine mengkom of vijzel.
-Neem nu een lepel en roer je adobo kruidenmix gedurende ten minste 1 minuut goed door. Omdat je pittige specerijen gebruikt, wil je een gelijkmatige verdeling.
Door ze goed te mengen, weet je zeker dat je de perfecte, met de hand gemengde adobo droge mix hebt.
Bron
Tortilla channel
Serveertip
Schep het kruidenmengsel in een glazen pot en bewaar in een keukenkast of voorraadkast in ieder geval weg van zonlicht of warmte. Op deze manier blijft de kruidenmix op smaak en kun je het langer bewaren.