Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2021
  • Mechado    ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

    Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

    Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

  • Mechado    ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

    Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

    Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

  • Mechado    ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

    Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

    Mechado ( Filipijnse stoofschotel met rundvlees )

Lekkere Filipijnse stoofschotel  die we eerst minstens 4 uur laten marineren 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
*50g Mama Sita's adobomix ( je kan de adobomix ook zelf bereiden, zie recept op de site )
½ tl Mama Sita's achuetepoeder
1 kg spareribs
200g gebakken aardappelen
1 kg sjalotten
2 el vissaus (patis)
120 ml olie
1 liter water
Zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Los de adobomix op in 250 ml water. Snijd de aardappelen in blokjes en hak de sjalotten fijn.

Snijd de spareribs kruiselings. Laat het minstens 4 uur lang marineren in de opgeloste adobomix.

Verhit 60 ml olie in een pan en bak de spareribs totdat ze bruin zijn. Voeg 1 liter water toe. Laat het koken en sudderen totdat het vlees mals is.

Verhit 60 ml olie in een pan en sauteer de sjalotten. Voeg de vissaus, achuetepoeder, overgebleven marinade en zout toe aan de spareribs. Bedek de pan met de deksel en laat het sudderen op een lager vuurtje. Roer af en toe.

Voeg de aardappelen toe wanneer het vlees mals mals is.

Leg de spareribs op een schaal en giet de saus eroverheen.

Bron

amazing oriental

Serveertip

Adobo of adobar betekent marineren of kruiden, dus het is letterlijk een referentie van waar het voor werd gebruikt. Deze kruiden mix komt uit de Spaanse keuken en werd meegenomen naar Latijns-Amerika.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten