Toscaanse knoflook zalm met spinazie en tomaat

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Toscaanse knoflook zalm met spinazie en tomaat

    Toscaanse knoflook zalm met spinazie en tomaat

    Toscaanse knoflook zalm met spinazie en tomaat

Dit eenvoudige en lekkere Toscaanse zalmrecept kost slechts een paar minuten voorbereiding en maakt een perfecte doordeweekse maaltijd in 30 minuten of minder.  We serveren deze zalm graag met gestoomde/geroosterde groenten (courgette noedels, bloemkoolrijst, asperges, broccoli, etc…), witte of bruine rijst en natuurlijk pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450g zalmfilets
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel olijfolie of ongezouten boter
1/4 theelepel rode pepervlokken
1 theelepel gerookte paprika of meer, naar smaak
Koosjer zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 middelgrote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 Roma-tomaten, in stukjes
150 g verse spinazie
25 g verse basilicumblaadjes, gehakt
60 ml groente- of kippenbouillon (of droge witte wijn)
2 eetlepels hoogwaardige olijfolie, optioneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan een grote koekenpan, op middelhoog vuur. Voeg de zalmfilets, rode pepervlokken, paprika, Italiaanse kruiden en zout toe aan de pan en kook de zalm aan beide kanten op middelhoog vuur tot de zalm gaar is - ongeveer 5 minuten. Haal de zalmfilets uit de pan en leg ze apart op een bord.

2. Voeg in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur eetlepel olijfolie toe of smelt 1 eetlepel boter. Voeg knoflook en gesnipperde ui toe en kook zachtjes tot het geurig en doorschijnend is. Voeg gehakte tomaten, gehakte verse basilicumblaadjes, verse spinazie en groente- of kippenbouillon (of witte wijn) toe. Kook op middelhoog vuur ongeveer 3-5 minuten tot de spinazie een beetje geslonken is en de tomaten wat van hun sap vrijgeven. Pas kruiden aan, indien nodig.

3. Voeg gekookte zalm weer toe aan de pan om snel op te warmen. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie van goede kwaliteit voor extra smaak. Serveer de Toscaanse knoflookzalm meteen, smullen maar!

Bron

Christina Cherrier - eatwell-

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten