Spitskoolsoep met zalm

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

  • Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

  • Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

  • Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

  • Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

  • Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

    Spitskoolsoep met zalm

Spitskool is misschien al niet het gebruikelijke ingrediënt  om soep mee te maken maar de overige ingrediënten maakten mij zo nieuwsgierig dat ik niet anders kon dan het een keer uitproberen.
Ik heb het recept wel naar eigen inzicht aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 1 spitskool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el Thaise vissaus
- 2 el Chilisaus
- 2 liter bouillon (groente of kip)
- 250 gram warmgerookte zalm
- plantaardige olie
- pezo
- dun preitje, lente ui of bieslook voor de garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit een beetje olie in een soeppan. Fruit de ui, de knoflook en de gember 4 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg het kerriepoeder en de spitskool toe en bak 5 min. mee.
- Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus en de Chilisaus toe en breng aan de kook. Kook 10 min. zachtjes tot de kool gaar is.
- Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
- Schep de soep in kommen en maak af met geplukte zalm en een beetje fijngesneden prei (lenteui of bieslook).

Bron

JUMBO/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten