Spitskoolsoep met zalm
- Aziatisch, Soep
- 20-30 min.
Spitskool is misschien al niet het gebruikelijke ingrediënt om soep mee te maken maar de overige ingrediënten maakten mij zo nieuwsgierig dat ik niet anders kon dan het een keer uitproberen.
Ik heb het recept wel naar eigen inzicht aangepast.
Bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een soeppan. Fruit de ui, de knoflook en de gember 4 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg het kerriepoeder en de spitskool toe en bak 5 min. mee.
- Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus en de Chilisaus toe en breng aan de kook. Kook 10 min. zachtjes tot de kool gaar is.
- Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer.
- Schep de soep in kommen en maak af met geplukte zalm en een beetje fijngesneden prei (lenteui of bieslook).
Bron
JUMBO/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd