Gevuld stokbrood 2x met tonijn en roomkaas met rauwe ham

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-2021
  • Gevuld stokbrood 2x met tonijn en roomkaas met rauwe ham

    Gevuld stokbrood 2x met tonijn en roomkaas met rauwe ham

    Gevuld stokbrood 2x met tonijn en roomkaas met rauwe ham

Voor onze gasten maakte ik bij de lunch gevuld stokbrood. Niet van tevoren gepland dus gevuld met wat ik in huis had. Eén stokbrood (twee heften) met een lekkere tonijnrème en het tweede stokbrood (twee helften) met roomkaas, geraspte oude kaas en rauwe ham. Beide stokbroden gegarneerd met kerstomaatjes. (Ik gebruikte voor de roomkaas met geraspte oude kaas deroomkaas van Old Amsterdam waar al oude kaas in verwerkt zit).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 voorgebakken baguettes (kleine stokbroden), beiden in de lengte gehalveerd
Eerstestokbrood
1 blikje tonijn (plm. 185 gram),uitgelekt
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel mayonaise
1 eetlepel uitgelekte kappertjes of fijngehakte augurkjes
reepjes kaas
kerstomaatjes gehalveerd
Tweede stokbrood
100 gram roomkaas
2 + 1 eetlepels geraspte oude kaas
2 plakken rauwe ham, in repen
kerstomaatjes
olijven (optineel)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
groot mes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden hete-lucht.
Halveer beide stokbroden (baguets) in de lengte. Hol ze eventueel een klein beetje uit.
Maak van de tonijn, sjalotjes, mayonaise en kappertjes of augurk een smeuïg mensel en smeer dit op 2 helften van het stokbrood. Garneer met reepjes kaas en halve kerstomaatjes.
Smeer de overige helften stokbrood in met de roomkaas gemengd met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Leg hier en daar een reepje rauwe ham, een half kerstomaatje en eventueel wat olijven. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de stokbroden op een bakplaat en bak ze in plm. 20 tot 25 minuten lichtbruin (de kaas moet gesmolten zijn).

Serveertip

Maak je eigen variaties.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten