Vijgenjam met honing en chips sandwich
- Engels, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
- Geplaatst op 02-11-2021
Ben jij op de dag van de honingbij op zoek naar een lekkere lunch gerecht? Probeer dan deze heerlijke Vijgenjam met honing en chips.
Ingrediënten 2 personen
300 gram verse vijgenSap van 1 citroen
125 gram suikergelei
1 el honing
8 gram Lays naturel chips
4 sneetjes maisbrood
Benodigdheden
StaafmixerRuime kookpan
1 jampotten met deksel
Bereidingswijze
Was de vijgen onder de kraan
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in kleine stukjes
Pureer de vijgen met de citroensap en suiker met de staafmixer in de kookpan
Breng het jam mengsel al roerend aan de kook
Laat het jam mengsel ongeveer 5 minuten borrelen. Let op: wel blijven roeren
Haal de pan van het vuur
Roer de honing door het jam mengsel
Giet de jam in jampotten, draai de deksel dicht en laat minimaal 1 uur omgekeerd afkoelen
Rooster de broodjes ongeveer 2 minuten per kant in de pan
Beleg de sandwiches als volgt: plaats 1 sneetjes brood op een bord, verdeel 30 gram jam over het sneetje, verdeel 4 gram chips over de jam, plaats 1 sneetje over de chips. Herhaal de volgorde voor de andere sandwich
Serveertip
De vijgenjam is een dag van te voren te maken
Als je jam over hebt kan je dat uiteraard bewaren voor op brood
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties