Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-11-2021
  • Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

    Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

    Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

  • Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

    Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

    Aardappelovenschotel met snijbonen witte bonen en tomaatjes

"Blote kindertjes in het gras" is de benaming voor stamppot snijbonen met witte bonen.
Ik heb de "blote kindertjes netjes bedekt met aardappelschijfjes en kaas en er een ovenschotelvan gemaakt. Lekker zonder vlees!! Maar dat kun je ook ernaast eten natuurlijk,

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram vastkokende aardappelen, geschild in plakjes gesneden
400 gram snijbonen, schoongemaakt in brede schuine stukjes
1 groentebouillontablet
1 klein potje witte bonen (plm.200 gram), afgespoeld en uitgelekt
1 eetlepel zonnebloemolie
2 vleestomaten, ontveld, in kleine stukken gesneden
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Peper, zout, nootmuskaat
10 gram roomboter
75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.

Kook de plakjes aardappel plm. 8 tot 10 minuten beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Kook de snijbonen beetgaar in water met een groentebouillontablet. Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de tomatenstukjes even mee. Meng de boter erdoor (verrijkt de smaak).
Meng de ui, knoflook en tomaten door de bonen.
Verdeel de bonen over de ovenschaal.
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de bonen.
Strooi de kaas erover en zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

Wilje snel klaar zijn neem dan voorgekookte aardappelplakjes en gesneden snijbonen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten