Pittig Spaans stoofpotje met kipfilet chorizo paprika en tomaten

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2021
  • Pittig Spaans stoofpotje met kipfilet chorizo paprika en tomaten

    Pittig Spaans stoofpotje met kipfilet chorizo paprika en tomaten

    Pittig Spaans stoofpotje met kipfilet chorizo paprika en tomaten

Pittig Spaans stoofpotje met licht aangebraden stukjes kipfilet, reepjes paprika en chorizo. Afgeblust (voor de Spaane smaak) met sherry en eventueel wat cognac of vieux. Snel klaar en smullen maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram kipfilet in grove stukjes
2 eetlepels olijfolie
50 gram chorizo, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpulp of tomatenblokjes (400 ml)
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken theelepel sambal oelek of ½ rode Spaanse peper zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
50 ml droge sherry
2 eetlepels vieux of cognac
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels gedroogde tijm
peper en zout
1 eetlepel honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of grote koekenpan

Bereidingswijze

Kruid de stukjes kipfilet met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de kipstukjes snel rondom bruin.
Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook. Bak de sambal of de gesnipperde stukjes Spaanse peper even mee.
Bak de tomatenpuree, gesnipperde chorizo en de paprikareepjes daarna ook even mee.
Blus het geheel af met de sherry en cognac en laat alles een beetje inkoken.
Voeg de bouillontablet, gerookte paprikapoeder en de tomatenpulp of –blokjes hieraan toe.
Laat de plm. 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. (Vind je het te weinig vocht voeg dan wat water toe.)
Voeg nu de stukjes kipfilet hier weer aan toe. Laat nog plm. 5 minuten zachtjes pruttelen, maar beslist niet langer dan wort de kip droog.
Proef !! Maak eventueel nog op smaak met peper en zout en voeg wat honing naar smaak toe.

Serveertip

Lekker met rijst of gebakken aardappelenOF met gewoon een stuk vers stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten