Gebakken tahoe met vispasta in sojabonen saus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gebakken tahoe met vispasta in sojabonen saus

    Gebakken tahoe met vispasta in sojabonen saus

    Gebakken tahoe met vispasta in sojabonen saus

Heerlijke vispasta met gebakken tahoe in sojabonensaus .

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 doos (250g) Harde tahoe
100g Gehakt varkensvlees
50g Gehakte modderkarper vispasta
10g Gedroogde garnalen, geweekt
2 stuks Gedroogde shiitake paddenstoel, geweekt
Lente-ui ter garnering
Maïzena

Marinade :

1,5 tl Lee Kum Kee Sojabonensaus
1,5 tl Lee Kum Kee Premium Oestersaus
1 tl Maïzena
Gemalen witte peper

Sojabonensaus :

3 el Lee Kum Kee Sojabonensaus
3 el Water
1 tl Lee Kum Kee Pure zwarte sesamolie
1 tl Suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snijd de paddenstoelen en de gedroogde garnalen in kleine blokjes. Zet ze opzij.
2 Meng het varkensgehakt, de vispasta, de paddenstoelen, de gedroogde garnalen en de marinade.
3 Roer alles goed door elkaar en laat het 15 minuten marineren.
4 Gebruik keukenpapier om het water uit de tahoe te verwijderen, snijd de tahoe in dikke plakken, bestrooi deze met een beetje maïzena en maak met een lepel een klein gaatje in het midden om daar wat varkensvleesvulling in te doen.
5 Verhit de pan op middelhoog vuur, leg de tahoe met de vispasta kant op de pan en bak tot het goudbruin is.
6 Keer de tahoe om, voeg de vooraf gemengde saus toe, laat het 5 minuten zachtjes koken tot het sap is geabsorbeerd en bestrooi het met sjalotjes. Dien op.

Bron

Lee Kum Kee

Serveertip

Week de tahoe 20 minuten in zout water voordat u erin snijdt om te voorkomen dat het water eruit sijpelt tijdens het bakken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten