Pita pulled beef met zoetzure wortel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2021

Probeer is een keer deze heerlijk gevulde pita's met pulled beef en zoetzure wortel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g zoete stamppotaardappelen
4 uien
500 g geschrapte wortels
3 elstar appels
3 el olijfolie
100 ml azijn
4 el suiker
300 g sukadelap (Food by Four)
4 maaltijdpita's (pak à 5 stuks)
30 g peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete stamppotaardappelen in gelijke stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd in parten. Halveer de helft van de wortels in de lengte en snijd in stukken van 3 cm. Snijd 2 appels in parten en verwijder het klokhuis.
Verdeel de zoete aardappel, ui, wortel en appel over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bak in 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Snijd intussen de rest van de wortels in plakjes. Snijd de laatste appel in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Voeg de wortel en appel toe. Schenk er de azijn en 100 ml water bij. Strooi er de suiker over en roer door. Stoof 15 min. met het deksel schuin op de pan op laag vuur gaar.
Verwarm de sukadelap volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de sukadelap in een kom en pluk met 2 vorken in stukken.
Haal de peterselie van de takjes, snijd fijn en schep door de zoetzure wortel met appel. Snijd de pita's open. Schep er het vlees en zoetzuur in. Serveer met de geroosterde groenten met appel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten