Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Mexicaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2021
  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

  • Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

    Gevulde paprika op z'n Mexicaans

Super gezond, deze gevulde paprika's. Als je het gehakt weglaat of vervangt door een vegetarische variant, is het ook geschikt voor vegetariërs. En als je oplet dat je een glutenvrij kruidenmengsel gebruikt past het ook prima in een glutenvrij dieet.
Lekker met tortillachips en rijst, of zoals ik gedaan heb met (stok)brood en kruidenboter.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 6 paprika's, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 3 el Mexicaanse kruiden (Tex Mex)
- 300 gram (runder)gehakt
- 3 tomaten, in stukjes
- blik maïs (300 gram)
- blik kidneybonen
- 1 handje koriander, fijngehakt
- 125 gram zure room
- geraspte kaas, om mee te gratineren
- tortilla chips
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul, doe de Mexicaanse kruiden erbij en schep alles door elkaar.
- Voeg de tomaat, maïs, bonen en de helft van de koriander toe en bak 2 minuten mee. Breng indien nodig nog verder op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel in de paprika's en bak ze ongeveer een half uur in de oven, de paprika mag nog een beetje knapperig zijn.
- Serveer met een schep zure room en bestrooi met de overige koriander.

Serveertip

Lekker voor erbij is stokbrood met kruidenboter of rijst en natuurlijk tortillachips.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten