Hartige Gefrituurde bak bananen

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2021

Een vriend van mij heeft dit voor mij ooit gekookt. Heerlijk! en heel anders dan de pisang goreng variant. Deze is meer hartig dan zoet. 

We hebben het zonder saus gegeten maar dat mag er best bij. Weet je een saus dat er goed bij past? Laat het mij weten in de reactie onderin!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 (gele bak bananen)
Ongeveer 1 El Zelfrijzend bakmeel '
1 El viskruiden
1/2 ui
Frituur olie of andere olie om te frituren
1 tomaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel
Koksmes
Frituur of grote pan om te frituren
Snijplank
Schuimspaan

Bereidingswijze

- Schil de bananen.
- Maak schoon de ui en snijd de tomaat en de ui grof.
- Voeg in deze volgorde de ingrediënten toe in de vijzel.
- Eerst de ui, de tomaat, de banaan, de kruiden en als laatste het zelfrijzend bakmeel.
- Het beslag moet lobbig zijn. Is het te vloeibaar? Voeg dan het bakmeel toe.

Frituren
- Zet de frituur ongeveer op 175 graden of in een pan warm genoeg om te frituren.
- Bak ze totdat ze goud bruin zijn en daarna laten uitlekken met de schuimspaan.
- Leg op wat keukenpapier om het vet te absorberen.

Dit is lekker als snack maar ook lekker als hoofdgerecht met eventueel rijst en een saus!

Bron

Vriend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten