Gado Gado van Internet (url weet ik nioet meer)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Al jaaaaaaren wil ik Gado Gado maken. Vandaag is het dan eindelijk gelukt. De Haloweenversie zullen we maar zeggen. 
Maar zeer geslaagd

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren
200 gram wortel
250 gram spitskool
halve komkommer
Emping
100 gram taugé
gefruite uitjes
Voor de pindasaus
sjlot (ui)
teen knoflook
olie
2 el pindakaas
2el ketjap manis
200 ml kokosmelk
1tl sambal
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook eieren hard (kan ruim van tevoren); na afkoelen snij in partjes
Snijd wortel en spitskool in reepjes; maak sperciebonen schoon en breek in stukken
Snijd komkommer in repen en vervolgens in blokken
Blancheer sperciebonen en wortel 2 minuten in zout water
Blancheer vervolgens taugé en spitskool 1 minuut

Pindasaus
snipper ui en knoflook en fruit even aan in olie
voeg pindakaas en kokosmelk toe; verwarm tot kookpunt
blijr roeren tot een iets dikkere saus
voeg ketjap en sambal toe
haal pan van vuur

Dien groenten gehusseld op een grote schaal op, overgiet met een deel van de saus
garneer met ei, emping en gefruite uitjes. Ziet er fris en feestelijk uit dan

Lekker met wat kleverige wite rijst (ik gebruikte padangrijst)

Bron

Een URL op internet; ik ben kwijt welke (sorry)

Serveertip

Gefruite uitjes zijn niet heel moeillijk zelf te maken en lekkerder dan de supermarktvariant
Ik had nog wat saté over uit het bbq seizoen, ook lekker hierbij
Wordt ook wel gemaakt met tofu/tempeh. Heb ik niet geprobeerd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petdi58 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten