Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Bulgaars, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2021
  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

  • Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

    Mish -Mash ( Bulgaarse omelet ) van Rudolph van Veen.....

Ik heb enkele mish-mash recepten bekeken, maar dat van Rudolpf van Veen sprak me het meeste aan. Een lekker, gemakkelijk en bovendien vegetarisch gerecht. Met extra veel groente door de salade. Vroeger maakten we spulletje... en dat heeft iets weg van deze mish-mash. Het oogt voor geen meter, maar is wel erg lekker.

Spulletje-op-je-boterham

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE OMELET

1/2 rode ui gesnipperd
2 tomaten zaad verwijderd en in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes
olijfolie om in te bakken
5 eieren
25 ml melk( kookroom)
2 el bladpeterselie gesnipperd
50 g feta verkruimeld

VOOR DE SALADE

50 gram veldsla
het zaad en de zaadlijsten van de tomaten
15 cm komkommer met zaad in blokjes
1 volle el rode wijn azijn
50 gram feta
peper en zout naar smaak
olijfolie
2-4 sneetjes stevig brood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, pan, saladekom

Bereidingswijze

Doe de blokjes komkommer en de rode ui in een saladekom en werk er de rode wijn azijn door, zodat die al smaak kan afgeven aan de komkommer en de rode ui. Voeg eveneens de zaadjes en zaadlijsten van de tomaten toe. Uiteraard kleiner gesneden.

Verwarm voor de omelet een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.

Klop ondertussen de 5 eieren los met een scheutje melk of room. Breng op smaak met peper en zout en roer er de gesnipperde peterselie doorheen. Zet opzij.



Vervolgens mogen de tomaat blokjes erbij en ook 5 minuten zachtjes mee sudderen. Verkruimel de feta erover. Voeg de geklopte eieren toe en bak een smeuïge omelet op een zacht vuurtje.

Voeg de veldsla toe aan de salade met een flinke scheut van de beste olijfolie , hussel alles goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de omelet met stevig brood en de salade.



Bron

zie boven. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten