Spätzle met shiitake paddenstoelen en een romige Parmezaansaus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2021
  • Spätzle met shiitake paddenstoelen en een romige Parmezaansaus

    Spätzle met shiitake paddenstoelen en een romige Parmezaansaus

    Spätzle met shiitake paddenstoelen en een romige Parmezaansaus

Spätzle of een andere soort pasta:  deze keer met gebakken shiitake paddenstoelen in een heerlijk romige saus met Parmezaanse kaas, sherry en sojasaus. Het was verrukkelijk en voor herhaling vatbaar. Een soortgelijk recept stond achterop het pakje mini-shiitakes (Duits).

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
180 gram spätzle (af en toe verkrijgbaar bij Lidl in de Duitse week)
150 gram verse shiitake, schoongemaakt, kleiner gesneden
1 eetlepel arachideolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 eetlepels sojasaus
100 ml crème fraîche of slagroom
Peper, zout
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel droge sherry
2 lente-uitjes gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de spätzle
hajespan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de shiitake plm. 5 minuten op hoge warmtebron.
Bak de knoflook even mee.
Blus af met de sherry, laat een beetje inkoken.
Voeg de sojasaus en de crème fraîche hieraan toe en roer alles goed door.
Laat de saus een paar minuten door sudderen tot de saus wat dikker wordt.
Meng de Parmezaanse kaas erdoor en de gesnipperde lente-ui.

Meng de saus en de paddenstoelen door de spätzle.

Serveertip

Ook lekker met rijst.
Serveer er een lekkere salade bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten