Hartige pannenkoekjes met bosui en surimi

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2021

Deze pannenkoeken zijn ook voor volwassenen een feestje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g tarwebloem
2 eieren
1 bos bosuitjes
3 el zonnebloemolie
1 Chinese kool
250 g surimisticks
2 el oestersaus
6 el halvanaise
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de bloem, het ei en 500 ml koud water tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes en schep de helft door het beslag. Verhit steeds 1 tl olie in een koekenpan en bak 4 pannenkoeken. Houd warm onder een deksel, op een bord, boven een pan kokend water.
Snijd intussen de kool in reepjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool in 3 min. beetgaar. Verwijder het plastic van de surimisticks en trek de surimisticks in de lengte in sliertjes.
Doe de kool en surimi in een kom. Voeg de oestersaus en halvanaise toe en schep om. Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel er het surimimengsel over en vouw de randen naar binnen. Garneer de pannenkoek met de rest van de bosui.

Serveertip

Garneer met geroosterd sesamzaad.
Houd je van pittig? Besprenkel dan het gerecht met een beetje sriracha.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten