Plaattaart met pompoen en geitenkaas

  • Wereld, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2021
  • Plaattaart met pompoen en geitenkaas

    Plaattaart met pompoen en geitenkaas

    Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Een herfstige plaattaart met pompoen en geitenkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
400 gram pompoenen (in blokjes, koelvers)
circa 2 rollen bladerdeeg (koelvers) of
1 pakje diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 potje groene pesto
1 bosje peterselie of
1 rode peper
3 eetlepels kappertjes
2 sjalotjes (gepeld)
3 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel honing
4 eetlepels extra vergine olijfolie
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
100 gram feta (verkruimeld)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200ºC. Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten gaar. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, of plak de plakjes bladerdeeg net iets overlappend op elkaar. Bestrijk tot 2 cm van de randen met de pesto.
Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes.
Meng met de azijn, honing en olijfolie. Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten