Bloemkoolpizza

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2021
  • Bloemkoolpizza

    Bloemkoolpizza

    Bloemkoolpizza

Heerlijke gezonde pizza met bloemkoolbodem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
1 ei
300 a 400 gram geraspte jong belegen kaas
1 grote ui
2 paprika's
2 tl oregano

Pizzasaus
1 blikje 160 gram tomatenpuree
1/4 tl uipoeder
1/4 tl knoflookpoeder
2 tl oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
Magnetron
Ovenplaat of pizzavorm
Bakpapier
Theedoek

Bereidingswijze

1. Snijd bloemkool in kleine stukken en maal in de keukenmachine.
2. Stop bloemkool in een glazen schaal en zet voor 5 min met deksel in de magnetron zodat het gaar stoomt.
3. Verwarm oven op 180 hraden voor.
4. Laat de bloemkoolrijst 5 a 10 min afkoelen. Knijp bloemkoolrijst vervolgens uit in een theedoek. Stop bloemkool in theedoek draai uiteinde van de theedoek zodat bloemkool word uitgeperst. Zorg dat er geen vocht meer uit theedoek komt.
5. Stop bol uitgeperste bloemkoolrijst in een kom. Haal bloemkoolrijst met een vork uit elkaar. Meng 60 gram geraspte kaas door bloemkoolrijst.kluts een ei en meng erdoor. Voeg 1 tl oregano snuf zout en peper toe en meng goed door elkaar.
6. Verspreid de bloemkoolmengsel op een bakpapiertje op de pizzaplaat plat. Zorg ervoor dat het goed aan elkaar plakt en een dunne plak is van 1 cm dik.
7. Bak pizzabodem 20 a 30 min. Tot hij goudbruin is. Draai pizza op een ander bakpapiertje en bak nog eens 20 a 30 min.
8. Maak ondertussen pastasaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
9. Snijd de paprika en ui in reepjes of plakjes.
10. Haal pizzabodem uit oven . Smeer de saus er dun op, bestrooi met kaas en de groente.
11. Bak de pizza nog 15 min af.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten