Rigatoni Al Forno

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2021

Deze makkelijke pasta ovenschotel is het ultieme gerecht als je voor véél mensen tegelijk moet koken. Je zult vanzelf wel merken dat deze Rigatoni Al Forno met tomatensaus, ricotta en Parmezaan je gezelschap heel tevreden zal stemmen. Zo'n gerecht waarvan de tafel plots stil wordt als de mensen beginnen te eten. En da's een groot compliment voor de chef.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 grote witte ui, fijngesneden
4 teentjes look, fijngehakt
70 gram tomatenpuree, of een klein blikje
800 gram hele tomaten uit blik
800 gram tomatenblokjes, uit blik
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel venkelzaadjes
500 gram ricotta
1 blok Parmezaanse kaas (van ongeveer 145 gram), fijn geraspt
2 bollen mozzarella
150 ml verse slagroom
500 gram Rigatoni pasta
Een handje verse oreganoblaadjes, in fijne stukjes gescheurd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin met de tomatensaus.
Fruit hiervoor de ui en de knoflook aan in een royale scheut olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper en voeg het blikje tomatenpuree hieraan toe terwijl de uien glazig worden.

Voeg na een paar minuten de blikken tomaat toe, de chilivlokken en de venkelzaadjes en laat op een zacht vuur een halfuur verder pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook ondertussen de pasta al dente (ongeveer 11 minuten). Maak je pastawater ‘zo zout al de zee' door er 4 royale snufjes zout aan toe te voegen.

Doe vervolgens de ricotta, de room, 2/3 van de geraspte Parmezaan (zet het andere deel apart), de room en de verse oregano in een kom en roer door elkaar. Kruid af met voldoende zwarte peper.

Is de pasta gaar, voeg dan een soeplepel van het pastawater toe aan de tomatensaus.

Giet de pasta af, doe opnieuw in de pan en voeg er twee soeplepels van de tomatensaus aan toe. Meng door elkaar met een eetlepel.

Nu is het tijd om de laagjes in je pastaschotel te gaan stapelen. Begin met een lepel tomatensaus, dan 1/3 van de pasta, dan het ricottamengsel enzovoort. Eindig met mozzarella en tot slot 1/3 deel van de geraspte Parmezaan.

Breng nogmaals op smaak met zout en peper.

Leg de schaal op een met bakpapier beklede ovenplaat (om te vermijden dat er tomatensaus en kaas in je oven lekt).

Zet de ovenschotel 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat 10 minuten afkoelen voor het opdienen.

Bron

culy.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten