Aardbeientiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2021
  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

  • Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

    Aardbeientiramisu

Aardbeien zijn lang verkrijgbaar dus kun je ook lang smullen van deze heerlijke tiramisu.
Als ik de tiramisu alleen voor volwassenen maak gebruik ik in plaats van de appelsap ook weleens een lekker dessertwijntje (of ik doe een scheut amaretto door de appelsap). Extra lekker om datzelfde dessertwijntje er dan ook bij te serveren natuurlijk.

TIP: In plaats van zakjes vanillesuiker gebruik ik altijd mijn no waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 500 gram aardbeien
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 50 gram suiker
- poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker (ik heb 1 el zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt)
- 2 el aardbeienjam (eventueel te vervangen door aardbeienlikeur)
- 200 ml appelsap (te vervangen door dessertwijn)
- 200 gram lange vingers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Klop de slagroom met de vanillesuiker en de “gewone” suiker (net niet helemaal) stijf en meng de mascarpone en de jam erdoorheen.
- Doe de appelsap in een bord, doop er (kort) de lange vingers in en leg ze onder in de schaal.
- Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk het glad.
- Daarna weer een laag lange vingers (die kort in de appelsap gedoopt zijn) en dan de andere helft van het mascarponemengsel.
- Verdeel de aardbeien eroverheen en bestrooi het geheel met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten