Pittig Patatje Stoofvlees.....

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2021
  • Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

  • Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

  • Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

  • Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

  • Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

    Pittig Patatje Stoofvlees.....

 Lekker dit pittig patatje stoofvlees. In de ochtenduren te stoven zetten en je hele keuken geurt er heerlijk van. Zo zit je in de avonduren snel aan tafel te smullen van dit pittig stoofje met patat.

De titel doet vermoeden, dat het patatje pittig is......., maar dat is uiteraard het stoofvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram sukade lappen of riblappen op kamertemperatuur
2 grote uien grof gesneden
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 fles Herfstbok bier op kamertemperatuur
1 flinke eetlepel appelstroop 
2 theelepels paprikapoeder
1 flinke theelepel kerriepoeder 
4 stuks kruidnagel
2 flinke  theelepels sambal oelek 
2 flinke theelepels sambal badjak 
3 grote gedroogde laurierblaadjes 
flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel bruine suiker
1 ruime eetlepel bloem
klont roomboter
zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, stoofpan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Bestuif het vlees met bloem en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak.
Verhit de roomboter en de olie in een stoofpan en bak het vlees in porties kort rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.

Bak in het overige vet de ui, knoflook, de 2 soorten sambal, kerrie en het paprikapoeder enkele minuten. Voeg dan het vlees, het bier, de ketjap en de basterdsuiker toe. Roer alles even goed door en laat het vlees zeker 4 uur met het deksel op de pan op een zacht vuurtje stoven .
Sluit niet helemaal af, maar laat een minuscuul openingetje tussen deksel en pan.

Daarna nog zeker een half uurtje zonder deksel om de saus te laten indikken. Proef en voeg zo nodig nog peper en zout naar smaak toe. Mocht de saus nog te dun zijn voeg dan een theelepeltje maizena , omgeroerd met wat water en voeg dat toe.

Bron

Familie over de kook. Eigen tekst en foto's

Serveertip

Serveer de pittige stoof met friet en een flinke klodder( Belgische) mayonaise.


Liever niet te pittig? Gebruik dan alleen 4 tl sambal badjak , minder of helemaal niets. De sambal oelek was op , dus heb ik alleen de badjak gebruikt.

Lekker met wat zoetzure komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 01-11-2021

Oh Jos ik zie nu pas jouw reactie. Ja is erg lekker. Geniet ervan als je het maakt. Zo vreselijk jammer, dat de site zo veranderd is. Hopelijk komt hier snel verandering in. Groetjes Lidy.

professoroud avatar
professoroud 26-10-2021

Oei het water loopt me in de mond; die ga ik proberen!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten