Chili con carne

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2021

Lekker met tortillachips of taco's

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg runder gehakt
2 dikke rode uien en 2 dikke witte uien ( grof snijden )
1 dikke rode en 1 dikke groene paprika ( kleine stukjes snijden)
1 grote pot bruine bonen 680 gram ( uit laten lekken)
1 pot kidney bonen 800 gram ( gedeeltelijk uit laten lekken)
1 klein potje chili bonen 400 gram(niet uit laten lekken)
1 klein potje maïs korrels 340 gram ( niet uit laten lekken)
2 zakjes chili con carne mix ( knorr )
1 klein potje tomatenpuree 70 gram
2 EL knoflookpoeder
1 EL uienpoeder
1 EL chili poeder
1 EL Tex Mex Mix poeder
1 EL Groene paprikapoeder
peper & zout ( naar eigen smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker

Bereidingswijze

Gehakt in een ruime kom bestrooien met peper & zout, goed mengen en kneden, dan in de slowcooker doen, doorroeren met de tomatenpuree, alle bonen, de uien, paprika's en de maïs erbij, even doorroeren, nu alle kruiden toevoegen, het geheel goed doorroeren en dan de 2 zakjes chili con carne mix erdoor roeren.

Slowcooker 6 uur op LOW

Indien het voor jou te waterig is, kun je eventueel nog een zakje chili con carne mix en/of allesbinder erdoor roeren.

Bron

slowcooker 2021 recepten & tips (Facebook)

Serveertip

lekker met tortillachips of taco's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten