Gehaktbal met 20 ingrediënten.
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een bal met Aziatische twist..
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor vier gehakt ballen500 gram half om half gehakt
Peper naar smaak
Zout naar smaak
1 theelepel komijn poeder
2 theelepels koriander poeder
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel kerrie poeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 tenen knoflook geraspt
2 eetlepels gebakken uitjes
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel ketchup
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sojasaus
gedroogde kruiden peterselie oregano basilicum en bieslook van alles een halve eetlepel
Paneermeel
Benodigdheden
panBereidingswijze
Meng alles goed door het gehakt voeg voldoende paneermeel toe en kneed het goed door tot je een mooie bal kunt maken rol ze daarna nog door wat paneermeel heen en zet ze een uur in de koelkast zodat ze stevig worden.
Bak ze daarna aan in bak en braad blus af met wat water en voeg bij de jus nog wat gebakken uitjes tomaten ketchup mosterd een klein beetje appel stroop en een theelepel marmite.
Laat een uurtje zachtjes sudderen.
Bron
Serveertip
Kijk wat je er zelf bij eet.