Tagliatelle met garnalen en kreeftensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Dit heerlijke Tagliatelle recept is een favoriet bij ons thuis. Kreeftensaus met garnalen en rivierkreeftjes zijn de perfecte combinatie voor een Tagliatelle recept.
Ingrediënten 6 personen
900 gram knoflook wok garnalen5 el Olijfolie
2 hele teentjes knoflook en 4 teentjes knoflook grof gesneden
2 tl cajun kruiden
2 el scampi en garnalen kruiden
1 el worcestersaus
1 tl zout
1 vis bouillon blokje
500 gram tagliatelle
420 ml kreeftensaus bij een goede visboer
25 ml Jack Daniels
500 gram rivierkreeftjes
12 steeltjes verse bieslook fijn gesneden
Verse peper naar wens
Olijfolie
Benodigdheden
1 ruime bak
Kookpan
Steelpan
Wokpan
6 diepe borden
Bereidingswijze
Meng de olijfolie, grof gesneden knoflook, cajun kruiden, scampi en garnalen kruiden, worcestersaus en zout door elkaar in een ruime bak
Voeg de garnalen toe aan de marinade en laat minimaal 2 uur staan
Vul een kookpan met voldoende water. Voeg hier het vis bouillon blokje en 2 teentjes knoflook aan toe en breng deze aan de kook
Kook de bouillon 10 minuten goed door
Kook de tagliatelle in de vis bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar
Verwarm de kreeftensaus en Jack Daniels in de steelpan op laag vuur
Verwarm de wokpan met olie
Bak de garnalen kort aan tot dat ze mooi roze zijn van kleur. Bak de garnalen niet langer van 8 minuten want dan worden de garnalen droog
Giet het bakvocht van de garnalen af
Haal de wokpan van het vuur en voeg de tagliatelle en kreeftensaus toe en roer alles goed door elkaar
Verdeel de tagliatelle over de borden
Garneer de borden met de rivierkreeftjes, bieslook en verse peper
Serveertip
Het lekkerste is om de garnalen een nacht in de marinade te laten staan
De vis bouillon kan je van te voren al door koken